• Besteld voor 16 uur = de volgende werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €50

/ Blog / Recepten / Wist-je-da(del)tjes!

Wist-je-da(del)tjes!

De dadel is de 'oudste vrucht ter wereld'. Hoewel ze door velen frequent gesmaakt wordt, zijn er nog verschillende interessante weetjes die minder bekend zijn over deze heerlijke lekkernij. We zetten ze eventjes voor jullie op een rij:

  • Dadels groeien in trossen aan palmbomen. De dadelpalm groeit in subtopische en woestijnachtige gebieden en kan tot 200 jaar oud worden. Eén palmboom produceert zo’n 60 tot 100 kilo dadels per seizoen. Eerst is een dadel groen, maar tijdens het rijpen verandert deze in een glanzende bruine vrucht.
  • Er bestaan meer dan 400 verschillende soorten dadels in de wereld. Daarvan zijn er maar enkele in West-Europa verkrijgbaar. De populairste in België zijn de Medjool dadels, ook terug te vinden bij Plukke. Opvallend is de grootte van deze dadels: Medjool dadels kunnen tot 7 cm lang zijn.
  • Omdat de dadel zoet is, wordt deze vaak gebruikt als suikervervanger in taarten of ander gebak. Dadels bevatten veel natuurlijke suikers, waaronder fructose, sucrose en glucose. Het is dus niet nodig om daarnaast nog suiker toe te voegen.
  • Traditiegetrouw worden de gasten op een Marrokaans bruiloft ontvangen met dadels en een glaasje melk. Dadels staan symbool voor vruchtbaarheid. Men eet er dan altijd een oneven aantal van, net zoals de profeet Mohammed dit deed.

Misschien heb je nu zin in

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven