• Besteld voor 16 uur = de volgende werkdag verzonden

/ Blog / Tips / Wat is wasabi?

Wat is wasabi?

Wasabi is een scherpe specerij uit de Japanse keuken die vaak wordt gegeten bij sushi of andere visgerechten. Het wordt gemaakt van de wortelstam van de zogenaamde Wasabia Japonica. De wasabi zelf is niet afkomstig van de plant zelf, maar van een deel van de wortel van de plant, namelijk de wortelstam. Deze groeit onder de grond en is slechts 3 centimeter dik.

Al eeuwenlang maakt het deel uit van de Japanse keuken, maar vooraleer het culinair werd toegepast, werd het al gebruikt als medicijn. Het is immers erg gezond. Het zou onder andere bacteriën doden, goed zijn voor de tanden en onstekingen voorkomen.

Helaas is de plant Wasabia japonica heel zeldzaam te verkrijgen en is ‘echte’ wasabi dus erg duur. Daarom vind je in het Westen vooral de goedkopere ‘imitatie’ variant terug, die van mierikswortel gemaakt wordt.

Bij Plukke vind je de pittige wasabi terug in het aperitief assortiment bij de ravioli wasabi en de ravioli wasabi rood. Dit zijn geroosterde pinda’s omhuld met een laagje waarin wasabikruiden zijn verwerkt. De rode variant is iets zachter van smaak. Daarnaast bieden we ook de Wasabi rice crackers en de Baked round met wasabi smaak aan.

Misschien heb je nu zin in

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven