• Besteld voor 16 uur = de volgende werkdag verzonden

/ Blog / Recepten / Is pinda een noot of niet?

Is pinda een noot of niet?

Hazelnoten, walnoten, pinda’s, pistachenoten … Velen denken dat pinda’s tot de categorie noten behoren, maar niets is minder waar. Noten en pinda’s zijn twee verschillende vruchten. Dus is een pinda een noot of niet? Neen, een pinda is geen noot.

Een noot of een peulvrucht

Noten zijn per definitie droge vruchten met een hard omhulsel en groeien aan een boom. Voorbeelden zijn hazelnoten, walnoten, pecannoten, paranoten, macadamia noten, pistachenoten en cashewnoten. De pinda groeit verrassend genoeg onder de grond en heeft dus eigenlijk in theorie niets te maken met noten. Pinda’s zijn vruchten van de pindaplant en groeien aan de wortels onder de grond. Ze behoren dus tot de peulvruchten en zijn bijvoorbeeld familie van de bonen.

Verwarring

De samenstelling van pinda’s zorgt er echter voor dat we ze toch eerder als noten zien. Pinda’s bevatten immers zeer vergelijkbare voedingsstoffen, bijvoorbeeld de mineralen en vitamines zoals calcium, ijzer, magnesium en vitamine E en B. Vandaar de verwarring!

Bij Plukke kan je de pinda’s natuur terugvinden en we bieden ook de geroosterde en/of gezouten variant aan in het aperitief assortiment.

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven