• Besteld voor 16 uur = de volgende werkdag verzonden

/ Blog / Recepten / Meer noten en gedroogd fruit eten, een behapbaar voornemen

Meer noten en gedroogd fruit eten, een behapbaar voornemen

Nu het einde van de eerste maand van het jaar nadert, krijgen we meer inzicht in de haalbaarheid van onze goede voornemens. Hopelijk kan iedereen zeggen dat ze nog altijd lekker sterk bezig zijn. Zijn er toch voornemens die stilaan beginnen verdwijnen als sneeuw voor de zon? Stuur ze dan bij. Maak de doelen die je stelt realistischer en meer behapbaar. Zoals bijvoorbeeld dagelijks een handvol noten en gedroogd fruit eten. Een voornemen dat niet moeilijk is en bijdraagt ot een gezondere en fittere levensstijl in 2024. We vertellen je hieronder waarom.

 • Een gezond voornemen
  Veel goede voornemens zijn geworteld in gezondheid en welzijn. Vaak willen we aan het begin van het jaar gezonder eten, minder alcohol drinken en vooral veel meer sporten. Vaak zijn deze voornemens vaak ook te drastisch. We verwachten van onszelf om in 1, 2, 3 een 180° ommekeer te maken om aan het einde van de eerste maand te concluderen dat dit zoals elk jaar niet lukt. Ervoor kiezen om regelmatig noten en gedroogd fruit te eten, is daarentegen een gezond voornemen dat wel haalbaar is. Het is een eenvoudige keuze die je op korte tijd kleine wins garandeert.
 • Voedingsrijk en smaakvol
  Noten en gedroogde vruchten zijn rijk aan voedingsstoffen. Amandelen zijn bijvoorbeeld een fantastische bron van gezonde vetten, eiwitten en essentiële vitaminen, terwijl gedroogd fruit zoals abrikozen een natuurlijke zoetheid combineren met vezels en antioxidanten. Hierdoor geniet je niet alleen van hun gezondheidsvoordelen, maar prikkel je ook je smaakpapillen met heerlijke smaken en texturen.
 • Lekker en goed voor je hart
  talrijke studies tonen aan dat de regelmatige consumptie van noten in verband wordt gebracht met een lager risico op hartaandoeningen. Vetten zoals enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, die in noten voorkomen, dragen bij aan een beter cholesterolgehalte. Dit bevordert op zijn beurt je cardiovasculaire welzijn. Door in 2024 dus dagelijks een handvol noten te eten, toon je je hart extra veel liefde.
 • Duurzame energie voor alledaagse triomfen
  Neem afscheid van energiedipjes en verwelkom duurzame vitaliteit met de hulp van noten en gedroogd fruit. De mix van gezonde vetten, eiwitten en natuurlijke suikers zorgt voor een snack die niet alleen lekker is maar je ook langdurige energie geeft. Het is de perfecte brandstof om je dagelijkse uitdagingen met triomf te overwinnen.
 • Noten snacken, beter voor je gewicht
  Wanneer je met mate geniet van noten, kunnen ze je helpen bij het op peil houden van je gewicht. Hun verzadigende eigenschappen, dankzij hun  mix van eiwitten en vezels, geven je langer een verzadigd gevoel waardoor je minder zin hebt om te snacken. Zeg bye, bye tegen vele ‘goestingskes’ en hallo tegen een voedzamere snack die je op termijn helpt bij je gewicht.
 • Lekker eenvoudig met blijvende impact
  De schoonheid van het voornemen om meer noten en gedroogd fruit te eten, ligt in z’n eenvoud. Het vereist geen ingewikkelde maaltijdplannen, gerechten of extreme beperkingen. In tegendeel. Het is een kleine verandering die een blijvende, duurzame, impact heeft op je gezondheid. Neem een handvol noten per dag, voeg gedroogd fruit toe aan je ontbijtgranen of voeg gehakte noten of zaden en pitten toe aan je salades. Lekker gemakkelijk en goed voor instant impact.
 • Boost je immuunsysteem
  Noten zoals amandelen, zijn rijk aan vitamine E en gedroogd fruit zoals rozijnen geven je een dosis essentiële vitaminen. Versterk je immuunsysteem op een natuurlijke manier, met lekkere en behapbare snacks.

Conclusie: maak het jezelf niet te moeilijk dit jaar

Met het einde van januari voor de deur is het nog steeds niet te laat voor een extra goed voornemen. Zeker niet wanneer het snel te implementeren is. Door regelmatig kleine hoeveelheden noten en gedroogd fruit te eten maak je een gezonde keuze en begin je aan een reis boordevol voedingsstoffen die zorgen voor meer vitaliteit. Zo helpt dit voornemen je negen van de 10 ook bij je andere voornemens. Want meer sporten en bewegen is één ding, maar door ook gezonder te eten, gaat de zin om nog meer te bewegen alleen maar groeien.

Misschien heb je nu zin in

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven