• Besteld voor 16 uur = de volgende werkdag verzonden

/ Blog / Recepten / Macadamianoten, de moeilijkst te kraken noten ter wereld

Macadamianoten, de moeilijkst te kraken noten ter wereld

Deze heerlijke ronde noot is afkomstig van de Australische kust en vernoemd naar John Macadam, een Schotse arts en chemicus die tevens actief was in het promoten van de notenteelt. Het prijskaartje van de Macadamia noten ligt opvallend hoger dan deze van andere noten en dit komt door het delicate groei- en productieproces. Wij geven meer uitleg!

Geduld is een schone deugd

Om een macadamiaboom te laten groeien zijn er specifieke weersomstandigheden nodig, waarbij de temperatuur niet te laag, maar ook niet te hoog mag komen. Bovendien mag het niet te veel, maar ook niet te weinig regenen. De productie van macadamia noten kan ook niet zomaar snel verhoogd worden. Een macadamiaboom doet er namelijk zo’n zeven tot tien jaar over om veel vruchten te dragen.

Een harde noot om te kraken

Macadamianoten worden nog meestal met de hand geoogst. Nadien volgt het verwijderen van de dop, wat ook een zeer arbeidsintensief en prijzig werk is. De dop is immers erg hard en heel moeilijk om te kraken. Er is een immense druk van enkele tientallen kg per vierkante centimeter nodig om de macadamia noten te kraken.

Dit alles zorgt er voor dat de macadamia noten één van de duurste noten is.

Bij Plukke bieden we de Macadamia noten zo voordelig mogelijk aan in ons gamma natuurnoten.

Misschien heb je nu zin in

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven