• Besteld voor 16 uur = de volgende werkdag verzonden

/ Blog / Tips / Hoe gezond is gedroogd fruit?

Hoe gezond is gedroogd fruit?

Sommigen zeggen dat gedroogd fruit een voedzaam tussendoortje is, anderen beweren dat het heel veel suiker bevat en te vergelijken is met snoep.

Gedroogd fruit zijn vruchten waarop droogtechnieken worden toegepast en waaruit het vocht wordt verwijderd. Het fruit wordt zo veel kleiner en bevat dezelfde voedingsstoffen en suikergehalte als het verse fruit, maar dan samengepakt in een kleiner formaat. Zo kan je optimaal profiteren van mineralen, antioxidanten en vezels. Helaas gaan er door het drogen veel vitamines verloren, waardoor gedroogd fruit geen vitamine C meer bevat. Hierdoor wordt geadviseerd om gedroogd fruit af te wisselen met vers fruit. Gedroogd fruit is dus geen perfect alternatief voor vers fruit, maar wel gezonder dan snoepgoed.

Tenslotte, je kijkt best ook altijd na of het gedroogd fruit toevoegde suikers bevat (‘gekonfijt’ fruit) of niet. Zo heeft Plukke een ruim aanbod van vruchten die op natuurlijke wijze zijn gedroogd. Onze appelblokjes, gedroogde peer of vijgen natuur zijn alvast enkele voorbeelden die enkel de natuurlijke suikers bevatten die eigen zijn aan de vruchten.

Misschien heb je nu zin in

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven