• Besteld voor 16 uur = de volgende werkdag verzonden

/ Blog / Recepten / Met deze recepten bak je taarten en koekjes met noten en gedroogde vruchten

Met deze recepten bak je taarten en koekjes met noten en gedroogde vruchten

Met noten en gedroogd fruit til je je thuisbakkunsten eenvoudig naar een hoger niveau. Deze gezonde ingrediënten voegen niet alleen een extra knapperigheid en bite toe aan je desserten, ze zorgen ook voor een vleugje natuurlijke zoetheid. Met de recepten hieronder bak je zo heerlijke taarten, koekjes en meer. Stuk voor stuk met lekkere noten en gedroogd fruit van Plukke.

Een hemelse pecantaart

De pecantaart, ook wel gekend als pecan pie, is een Amerikaans geïnspireerd recept dat perfect is om te bakken op een druilerige herfstdag. De rijke, boterachtige vulling in combinatie met de knapperige pecannoten zorgt voor een symfonie van smaken die dansen op je smaakpapillen. Goed voor instant vreugde en gezelligheid.

Zelf je pecantaart bakken

Ingrediënten:

  • 1 kop pecannoothelften
  • 15 à 20 hele pecannoten
  • 1 kopje maïssiroop
  • ¾ kopje kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • ¼ kopje ongezouten boter, gesmolten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel zout
  • 1 taartbodem (gekocht of zelfgemaakt)

Instructies:

Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de maïssiroop, suiker, eieren, gesmolten boter, vanille-extract en het zout tot een mooi mengsel in een kom. Verdeel de pecannoothelften (al dan niet gemixed) over de taartbodem. Giet het siroopmengsel over de pecannoten. Werk de taart af met hele pecannoten. Bak 50 à 60 minuten tot het midden stevig is. Laat afkoelen en serveer.

Knapperige trail mix-koekjes

Trail mix-koekjes geven je instant energie. Deze koekjes zitten boordevol noten, gedroogd fruit en indien je dat zelf wil, een vleugje chocolade. Ideaal om doorheen de werkdag te snacken of wanneer je lang onderweg bent. Het is een snack die zoetheid en knapperigheid perfect combineert.

Zelf je trail mix-koekjes bakken

Ingrediënten:

  • 1 kop bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 kopje ongezouten, gesmolten boter
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 1/4 kopje kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje met een mix van noten en gedroogd fruit naar keuze (walnoten half, amandelen bruin, veenbessen, rozijnen, …)

Instructies:

Verwarm je oven voor op 175°C. Klop de bloem, baking soda en het zout door elkaar in een kom. Klop de boter, bruine suiker en kristalsuiker tot een luchtig geheel in een andere kom. Voeg het ei en vanille-extract toe aan het botermengsel en mix tot een glad beslag. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten aan de natte ingrediënten toe en meng goed. Meng de trail mix door je beslag. Verdeel afgeronde eetlepels deeg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 tot 12 minuten tot de koekjes goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat en geniet.

Heerlijke galetten met amandelen en abrikoos

Met deze galetten zet je een heerlijk rustiek dessert op tafel. De combinatie van het zoete van gedroogde abrikozen en het nootachtige van de amandelen is verrukkelijk. De schilferige, gouden korst zorgt voor de perfecte crunch. Dit dessert is eenvoudig maar keer op keer een aangename verrassing voor je gasten.

Zelf je galetten van abrikozen en amandelen bakken

Ingrediënten:

  • 1 taartbodem of bodem van zelfgemaakt taartdeeg
  • 1 kopje gedroogde abrikozen, in plakjes gesneden
  • 1/2 kopje amandelmeel
  • 1/4 kopje kristalsuiker
  • 2 eetlepels ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden
  • 1 ei
  • Poedersuiker

Instructies:

Verwarm je oven voor op 190°C. Rol de taartbodem uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng het amandelmeel en de suiker in een kom. Verdeel het amandelmengsel over de taartbodem, laat daarbij een mooie rand. Schik de in plakjes gesneden gedroogde abrikozen over het amandelmengsel. Vouw de randen van de taartbodem over de vulling voor een klassieke taartrand. Bestrijk de korst met losgeklopt ei voor een gouden afwerking. Bestrijk de abrikozen met kleine stukjes boter. Bak 25 à 30 minuten in de oven tot de korst goudbruin is. Laat afkoelen, werk af met poedersuiker en geniet.

Conclusie: bakken met noten en gedroogd fruit was nog nooit zo eenvoudig

Met noten en gedroogd fruit maak je fantastische desserts. Van een zalige pecantaart tot trail mix-koekjes of galetten van abrikozen en amandelen. Deze recepten combineren smaak en textuur als geen ander.

Trek dus je schort aan, verwarm je oven en vul je keuken met de heerlijke geur van gebak. Perfect om lekker alleen van te genieten of je familie en vrienden mee te verwennen.

Misschien heb je nu zin in

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven