• Besteld voor 16 uur = de volgende werkdag verzonden

/ Blog / Recepten / De superpowers van chiazaad

De superpowers van chiazaad

Chiazaad staat bekend als ‘superfood’ en wordt geprezen voor de vele voedingsvoordelen. We overlopen graag met jou de 5 bekendste eigenschappen en wat deze kleine zaadjes zo populair maakt.

1. Een mooie en soepele huid

Chiazaden bevatten een hoge dosis omega 3. Dit vetzuur heeft een heel gunstige werking op een droge of gevoelige huid. Omega 3 zorgt ervoor dat de huid van binnenuit gevoed wordt en gaat huidveroudering tegen. De huid wordt soepeler en krijgt minder snel rimpels.

2. Een gezonde spijsvertering

Chiazaad zit bomvol voedingsvezels. Deze vezels maken je eten goed verteerbaar, zodat je een gezonde stoelgang krijgt en behoudt. Door chiazaad te verwerken in bijvoorbeeld je dagelijkse (yoghurt) ontbijt kan je er voor zorgen dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 35 gram vezels per dag haalt.

3. Een bron van eiwitten

Chiazaad heeft ook een hoog eiwitgehalte. Hierdoor is chia zeer geschikt voor mensen die graag spieren willen kweken. Een portie chiazaad vult na een intensieve sportprestatie je eiwitten terug aan en zorgt dat je lichaamsconditie op peil blijft. Ook voor vegetariërs en veganisten is het een goede eiwitbron in vervanging van vlees.

4. Een hulp bij het afvallen

Omdat eiwitten langzamer en moeilijker te verteren zijn dan koolhydraten zorgen ze ervoor dat je na de maaltijd nog lang een voldaan gevoel hebt. Chiazaad kan je zo helpen als je aan het afvallen bent. Je hebt dan tussen de maaltijden door minder snel honger.

5. Sterke botten

Tenslotte, Chiazaad is ook rijk aan calcium: één portie van deze zaden bevat al bijna 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium. Dit mineraal is nodig voor de opbouw en het onderhoud van onze tanden en botten. Het kan bijvoorbeeld botontkalking helpen voorkomen.

Misschien heb je nu zin in

Chiazaad

€4,61

+

Bakbox

€30,00

+

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven