• Besteld voor 16 uur = de volgende werkdag verzonden

/ Blog / Tips / Bakken zonder gluten

Bakken zonder gluten

Bij het bakken van taarten en cakes grijpen we meestal naar tarwebloem. Echter, bij glutenintoleranties of bij het bewust schrappen van gluten uit je eetpatroon, moet je op zoek gaan naar glutenvrije alternatieven. Gelukkig zijn er meer dan genoeg en biedt Plukke verschillende geschikte ingrediënten aan: amandelmeel, hazelnootmeel of kokosmeel.

Amandelmeel

Amandelmeel bestaat uit vermalen geblancheerde amandelen en is een goede glutenvrije en koolhydraatarme vervanger van tarwemeel. Dit glutenvrije meel geeft een vochtiger beslag en dus een smeuïger eindresultaat dat niet snel zal uitdrogen. Door de grote hoeveelheid gezonde vetten, zal je na een gerecht met amandeelmeel een verzadigd gevoel hebben en niet verlangen naar snelle suikers.

Hazelnootmeel

Hazelnootmeel bevat net als amandelmeel weinig koolhydraten en vooral veel gezonde vetten. De smaak van hazelnootmeel is wel veel sterker aanwezig en hierdoor bijvoorbeeld ideaal in chocoladebereidingen. Je kan het bovendien ook gemakkelijk zelf maken door de witte hazelnoten van Plukke te vermalen in een keukenrobot.

Kokosmeel

Kokosmeel is gedroogd, gemalen vlees van de kokosnoot dat eigenlijk een bijproduct is van kokosmelk. In tegenstelling tot amandelmeel en hazelnootmeel bevat deze meelsoort weinig vet. Kokosmeel neemt bovendien ook veel vocht op, dus in recepten zal je veel minder kokosmeel nodig hebben in vergelijking met het originele recept met tarwebloem. Bovendien is het aangewezen om meer eieren te gebruiken om het eindresultaat minder droog te maken.

Misschien heb je nu zin in

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven